Χαρδαλιάς: Αυστηρά μέτρα και για την Καθαρά Δευτέρα 

Πώς θα πετάξετε…  νόμιμα και με ποιο κωδικό SMS χαρταετό  

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα και την Καθαρά Δευτέρα για τον κορωνοϊό, ενώ το πέταγμα χαρταετού μπορεί να γίνει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξετε με ασφάλεια χαρταετό

Συγκεκριμένα  ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύει ό,τι και σήμερα και δε θα  επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις, ενώ το Σαββατοκύριακο πριν από αυτή θα ισχύσει κανονικά το ωράριο κυκλοφορίας του σκληρού lockdown, από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ.     

Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται

Όσον αφορά τον χαρταετό, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το πέταγμά του θα πρέπει να γίνει κοντά στην κατοικία καθώς οι μετακινήσεις με το SMS 2 (αγορά ειδών πρώτης ανάγκης) και 3 (μετάβαση σε τράπεζα) θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία, ενώ για το SMS 6 (σωματική άσκηση)  η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο. Δυνατότητα «αξιοποίησης» του  SMS 4 (για άτομο που χρειάζεται βοήθεια) δεν υπάρχει πάντως, καθώς οι αστυνομικοί έχουν εντολή να ζητούν αποδεικτικά στοιχεία. 


Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» 

O κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε για όσους ενδιαφέρονται να πετάξουν χαρταετό, ότι παράλληλα θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για  τον κορωνοϊό και να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε υπαίθριους  χώρους.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top