Δένδιας: «Η σκέψη όλων μας είναι στον νεαρό αστυνομικό που κινδύνευσε»

Σπίρτζης: «Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία δικαιώνει μόνο τη βία»

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στον νεαρό αστυνομικό χθες στη Νέα Σμύρνη- Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 9/3/21

Αποσβολωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα όσα συνέβησαν χθες στη Νέα Σμύρνη, με την άγρια επίθεση σε βάρος αστυνομικού από ομάδα κουκουλοφόρων.

Έκτακτο «διάγγελμα» Μητσοτάκη: Θλιβερές οι εικόνες βίας 

Μετά τα βίαια επεισόδια, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έκτακτο διάγγελμα, σημειώνοντας ότι «οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, πρέπει να είναι οι τελευταίες και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει». Κάλεσε όλους σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, και απάντησε «σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και τον διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο», ότι είναι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει.

H στιγμή που οι συνάδελφοί του δημιούργησαν ένα «τείχος προστασίας» στον νεαρό αστυνομικό που κείτοταν στο έδαφος μετά την επίθεση που δέχτηκε- φωτογραφία Intime

H στιγμή που οι συνάδελφοί του δημιούργησαν ένα «τείχος προστασίας» στον νεαρό αστυνομικό που κείτοταν στο έδαφος μετά την επίθεση που δέχτηκε- φωτογραφία Intime

Τα επεισόδια καταδίκασε μέσω ανάρτησής του στο twitter και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καλώντας το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του να τα καταδικάσει και να απομονώσει τους ταραχοποιούς. 

«Η σκέψη όλων μας είναι στον νεαρό αστυνομικό που κινδύνευσε. Τα επεισόδια οφείλει να καταδικάσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και να απομονώσει τους ταραχοποιούς. Να περιφρουρήσουμε την κοινωνική ειρήνη και ομόνοια που έχει ανάγκη ο τόπος εν μέσω προκλήσεων πάσης φύσεως», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Σπίρτζης: «Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό»

«Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία δικαιώνει μόνο τη βία», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη: «Επικοινώνησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για να ενημερωθούμε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση στην πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top