Κορωνοϊός: Στόχος να γίνουν «covid free» τα νησιά πριν από το Πάσχα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις περιοχές μέχρι 15.000 μόνιμους κατοίκους

Η εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται εντατικά. Η κυβέρνηση καταστρώνει ένα ειδικό σχέδιο για covid free νησιά πριν από το Πάσχα.

«Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή εμβολιάζουμε τους κατοίκους 60 έως 80 ετών. Ο στόχος είναι να εμβολιαστεί μέχρι το Πάσχα το 80% του πληθυσμού έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται» είπε ο δήμαρχος της Ιθάκης.

Εμβόλια: Mύθοι και αλήθειες για τις παρενέργειες και την ασφάλειά τους

Η κυβέρνηση θέλει όλους τους νησιώτες εμβολιασμένους μέσα στο επόμενο δίμηνο. Το βάρος του σχεδίου πέφτει στις περιοχές που μετρούν έως 15.000 μόνιμους κατοίκους, όπως νησιά των Κυκλάδων.

«Γίνεται εμπρόθεσμα ετσι ώστε όταν ανοίξει ο τουρισμός, να είναι πιστοποιημένοι όχι μόνο οι επισκέπτες που έρχονται αλλά και οι κάτοικοι. Ήδη σε πέντε μέρες εμβολιάζουμε το μικρό νησί της Θηρασιάς του δήμου Θήρας και ξεκινάμε και με τη Σαντορίνη» είπε ο δήμαρχος της Θήρας 

Πράσινο φως και στη Δανία για το εμβόλιο της AstraZeneca

Το εμβόλιο της AstraZeneca μπαίνει για τα καλά στη μάχη κατά της πανδημίας. Η Δανία ακολουθεί την τακτική της Σουηδίας κι επεκτείνει τη χρήση του στους πολίτες άνω των 65 ετών.

Η Ιταλία από τη μεριά της μπλόκαρε την εξαγωγή 250.000 δόσεων του εμβολίου στην Αυστραλία, δίνοντας εντολή με τη στήριξη της Κομισιόν, να παραμείνουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δετλίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top