ΣΥΡΙΖΑ: «Ατυχής» η δήλωση Δρίτσα για 17Ν

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην υπόθεση Δ. Κουφοντίνα και τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση Δρίτσα για τη 17 Ν

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

Απίστευτη δήλωση Δρίτσα: «Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη»

«Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Η δήλωση Δρίτσα για 17 Ν που «άναψε» φωτιές

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε χθες Τρίτη ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”, αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Κουφοντίνας: «Το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό»

Σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Δρίτσα

Αναστάτωση επικράτησε σύμφωνα με πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά αυτές τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα ο οποίος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση προκειμένου να μην μπερδευτούν περαιτέρω οι γραμμές της Κουμουνδούρου για το θέμα της τρομοκρατίας.

Δρίτσας: Δεν ήταν σαφής λόγω πίεσης χρόνου η δήλωσή μου για τη 17Ν!  

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν” αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη».

ΝΔ: «Ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις Δρίτσα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τη Βουλή τη διαγραφή του Θ. Δρίτσα ενώ η ΝΔ δεν καλύφθηκε από τη συμπληρωματική δήλωσή του.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας γιατί πιστεύουν τα ίδια με αυτά που πιστεύει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και αυτό είναι σοκαριστικό. Είναι αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει – εγώ θα έλεγα αν δεν διαγράψει – τον κ. Δρίτσα. Αυτό που συμβαίνει επιβεβαιώνει την ορθή και ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης να τηρηθούν οι νόμοι. Όχι όπως έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα που συμπεριφερόταν ανάλογα με τα καπρίτσια του Κουφοντίνα….

Κουφοντίνας: Είναι η τέταρτη φορά που κάνει απεργία πείνας

Περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις σοκαριστικές και ντροπιαστικές δηλώσεις Δρίτσα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Οι δηλώσεις Δρίτσα είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία της χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτες».

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο Κανάλι Ένα, ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.

Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η Πειραιώς επανήλθε λίγο αργότερα με νέα τοποθέτηση, τονίζοντας:

«Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα. Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του;».

Οπως προσθέτει: «Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Αντιδράσεις βουλευτών για δηλώσεις Δρίτσα

Τη δήλωση Δρίτσα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του». 

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Γιάννη Βρούτση χαρακτήρισε ως άνευ προηγουμένου και προσβλητική τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανέναν ζητώντας δημόσια απολογία του κ. Δρίτσα στην Ολομέλεια. «Ένα μέλος του Κοινοβουλίου άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές της ενέργειες αφορούν τον χώρο της Δεξιάς. Δεν έχουν προηγούμενο οι δηλώσεις και  όφειλε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ.Τσίπρας να απαντήσουν σε αυτή τη προκλητική δήλωση. Οφειλε και ο Δρίτσας να έρθει εδώ και να απολογηθεί. Όσα είπε αποτελούν προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα της 17 Νοέμβρη,  στη ΝΔ , στη Δημοκρατία , στη Βουλή και στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Βρούτσης.

Στην τοποθέτηση του κ. Βρούτση απάντησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι πάντα θα υπάρχει ένας Βρούτσης ο οποίος θα σου δείχνει ότι έχει και πιο κάτω: «Αν ήταν έντιμος ο κ. Βρούτσης  θα έλεγε ότι ο Δρίτσας έκανε μια δήλωση και έκανε μια δεύτερη που εννοούσε τι ήθελε να πει. Δεν  αγνοούμε τις διευκρινίσεις. Όλες οι εκδοχές της αριστεράς, η κομμουνιστική, η  σοσιαλδημοκρατική… έχουν σαφή τοποθέτηση για τρομοκρατία για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί εκτός αν έχει απέναντι τον κ Βρούτση.Η αριστερά όλων των εκδοχών έχει αποδείξει αυτό που χρειάζεται με μέτωπο κατά τρομοκρατίας. Όπως έχουν πει ο κ. Τσιάρας , η κα Μπακογιάννη, ο κόσμος του πολιτισμού είναι άλλο αυτό και άλλο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Άλλο αυτό και άλλο να τους λέμε στους κατηγορούμενους ότι δεν έχουν δικαιώματα. Οι νόμοι είναι για όλους και η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Φτάνει πια αυτός ο κατήφορος», είπε.

Η κα Μανωλάκου από το ΚΚΕ είπε ότι το θέμα Κουφοντίνα έχει τελειώσει νομικά, ηθικά και πολιτικά καθώς έχει καταδικαστεί και έβαλε κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο αλλά και στις δημοσιεύσεις στις εφημερίδες . «Μπαίνουμε σε περιορισμό ελευθεριών. Πρέπει όλοι να έχουν ανοικτά αυτιά και μάτια γιατί είναι σε βάρος του λαού και του λαϊκού κινήματος» σημείωσε.

«Ο Κουφοντίνας  κινδυνεύει να μετατραπεί σε ήρωας με τις ολιγωρίες κυβέρνησης και τις απαράδεκτες δηλώσεις Δρίτσα που τις κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε να τις διορθώσει» ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης του Κινήματος Αλλαγής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top