Απίστευτη δήλωση Δρίτσα: «Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη»

ΝΔ: «Ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις Δρίτσα»

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων  του Star

Εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη».

Κουφοντίνας: «Το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Κανάλι 1 επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως ισχυρίστηκε, η κυβέρνηση δεν τηρεί τον νόμο και την κατηγόρησε ότι με την στάση της «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».

Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

Στη συνέχεια, ο κ. Δρίτσας είπε: «Kανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων, των τρομοκρατικών. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν λέει ότι «δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες», ο κ. Δρίτσας επίμεινε στην τοποθέτησή του λέγοντας: «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

ΝΔ: «Ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις Δρίτσα»

Οι δηλώσεις Δρίτσα είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία της χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτες».

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο Κανάλι Ένα, ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.

Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Πιστεύουν  τα ίδια με τον Κουφοντίνα και είναι σοκαριστικό για την ελληνική κοινωνία, Αδύνατον να σταθεί σαν κόμμα του δημοκρατικού τόξου ο ΣΥΡΙΖΑ,  αν δεν καταδικάσει τις δηλώσεις Δρίτσα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.    

Τη δήλωση Δρίτσα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του». 

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ο κύριος Δρίτσας επιχείρησε να «τα μαζέψει», υποστηρίζοντας ότι έφταιγε η... πίεση χρόνου! 

Δρίτσας: Δεν ήταν σαφής λόγω πίεσης χρόνου η δήλωσή μου για τη 17Ν!   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top