Πιερρακάκης για λιανεμπόριο: Έτοιμο το εργαλείο για sms στο 13032

Τι είπε για τους εμβολιασμούς, τις βεβαιώσεις αλλά και τον Κουφοντίνα

H αγωνία των επιχειρηματιών κορυφώνεται καθώς τα κλειστά μαγαζιά εντείνουν το άγχος για την επόμενη μέρα - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 23/2/21

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 παραχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κάνοντας γνωστό πως το εργαλείο για την αποστολή sms στον πενταψήφιο 13032, για τη μετακίνηση των πολιτών αποκλειστικά για αγορές που αφορούν στο λιανεμπόριο, είναι έτοιμο. 

Λιανεμπόριο: Με sms στο 13032 οι αγορές στα καταστήματα

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι είναι πιθανό να εφαρμοστεί, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμα το πότε.  «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο, όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη τη χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» εξήγησε.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών επισήμανε ότι έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. «Αυτήν την εβδομάδα θα περάσουμε τα 1 εκατ. εμβόλια πρώτες και δεύτερες δόσεις, έχουμε καταφέρει να ακουμπάμε τους 30.0000 εμβολιασμούς την ημέρα» είπε.

Η εμβολιαστική αλυσίδα που στήθηκε από το μηδέν δουλεύει αρτιότατα. Ο επιχειρησιακός μας στόχος ήταν, όταν έρχονται τα εμβόλια, να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο

Για τις βεβαιώσεις εμβολιασμού ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για εργαλείο διευκόλυνσης, όχι περιορισμού. «Για παράδειγμα για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει να περνά τα σύνορα πιο εύκολα. Κι αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε μια επανεκκίνηση των ταξιδιών, του τρόπου με τον οποίο δουλεύαμε και ταξιδεύαμε πριν από τον ιό» σημείωσε.

Πιερρακάκης: «Εργαλείο διευκόλυνσης η βεβαίωση εμβολιασμού»

Αναφορικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ είπε ότι ο στόχος έχει πιαστεί από το πρώτο κάλεσμα και θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός της εταιρείας με μεγάλη ταχύτητα, ενώ για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τους επαγγελματίες, καθώς «από αυτόν τον μήνα οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, θα μπορούν να δουλεύουν από το γραφείο ή το σπίτι τους και δε θα χρειάζεται μετάβαση σε κτηματολογικά γραφεία».

Για Κουφοντίνα: «Ένα κράτος δικαίου δεν αλλάζει τους κανόνες του, διότι οι κανόνες του υπάρχουν για να μας προστατεύουν»

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοκρατία ούτε εκδικείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε είναι αλά καρτ. Αυτό είναι το κεκτημένο που πρέπει να διαφυλάξουμε. Ένα κράτος δικαίου δεν αλλάζει τους κανόνες του, διότι οι κανόνες του υπάρχουν για να μας προστατεύουν. Ο νόμος εδώ τηρείται στον απόλυτο βαθμό. Κρατάω την παρότρυνση των συγγενών των ίδιων των θυμάτων κι οι οικείοι του να τον πείσουν να κρατηθεί στη ζωή. Κι είναι πολύ σπουδαίο που αυτό το μήνυμα έρχεται ειδικά από εκείνους που στερήθηκαν τη ζωή αυτών που αγαπούσαν».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είπε ότι «ανοίγει μια κερκόπορτα νομιμοποίησης εκείνων που επιδιώκουν μια φθορά στους κρατικούς θεσμούς συνολικά κι αποτελεί μια επένδυση στον διχασμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top