Διαμαρτυρία της Τουρκίας για... οθωμανικό νεκροταφείο στη Χαλκιδική 

Αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εκσκαφής για κατασκευή Γυμναστηρίου

Τουρκία Ελλάδα σημαίες

Ακόμα και την αποκάλυψη οθωμανικού νεκροταφείου στη Χαλκιδική προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία προκειμένου να ανεβάσει τους τόνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις! 

Τσελίκ: Νέες προκλητικές δηλώσεις για Ελλάδα, Κύπρο και διερευνητικές

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση κατά της Ελλάδας και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας,  προφασιζόμενο ότι χωρίς ενημέρωση μεταφέρθηκαν οι σοροί (οι οποίοι στην πραγματικότητα μεταφέρθηκαν για να προστατευτούν στη Διεύθυυνση Αρχαιοτήτων).                       

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του:     

Οι Τούρκοι λένε ότι τέσσερα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το «Τσεσμέ»!

«Σχετικά με το οθωμανικό νεκροταφείο που αποκαλύφθηκε στην διάρκεια εκσκαφών στο χωριό Σήμαντρα της περιοχής Χαλκιδικής

Μετά από τις ειδήσεις στον τύπο σχετικά με μουσουλμανικό νεκροταφείο της οθωμανικής περιόδου που βρέθηκε κατά την διάρκεια κατασκευής γυμναστηρίου στην αυλή του σχολείου στο χωριό Σήμαντρα της περιοχής Χαλκιδικής της Ελλάδας, έγινε επίσκεψη από τον Γενικό προξενείο Θεσσαλονίκης και ζητήθηκαν πληροφορίες από τις τοπικές ελληνικές αρχές.

Ως αποτέλεσμα έγινε γνωστό πως στην περιοχή της συγκεκριμένης κατασκευής βρέθηκαν 201 τάφοι προγόνων μας, αλλά χωρίς ενημέρωση της χώρας μας, οι σοροί μεταφέρθηκαν από τις τοπικές αρχές σε αποθήκες της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Μετά από την λήψη αυτών των πληροφοριών εκλήθη σήμερα στο υπουργείο μας ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, ενώ σε κίνηση προέβη και ο πρέσβης μας στην Αθήνα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Στις κινήσεις αυτές ζητήθηκε εξήγηση για το ότι δεν ενημερώθηκε νωρίτερα η χώρα μας για αυτούς τους τάφους και ζητήθηκε να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες, οι σοροί που είναι υπό προστασία, να θαφτούν στην περιοχή όπου βρέθηκαν με τρόπο και τελετή σύμφωνη με την θρησκευτική μας πίστη και η περιοχή της ταφής να δηλωθεί ως μουσουλμανικό νεκροταφείο».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top