Δημοσκόπηση: Αλλαγή νομοθεσίας για τον βιασμό ζητούν οι Έλληνες

Τι απαντούν σε καίρια ζητήματα - Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

δημοσκόπηση

Την αλλαγή της νομοθεσίας για την παραγραφή των αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης ζητά η πλειονότητα των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της «ALCO».

Η νέα δημοσκόπηση αφορά επίκαιρα ζητήματα όπως τη σεξουαλική κακοποίηση, τον κορωνοϊό, την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση της «ALCO» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Open» που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν 1.000 άτομα ηλικίας από 17 ετών και άνω.

Για την παραγραφή αδικημάτων βιασμού

Στην ερώτηση αν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (86%) απάντησε θετικά, ενώ μόλις 5% απάντησε αρνητικά.

Για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια». Το 51% των Ελλήνων απαντά ότι δεν είναι ικανοποιήμενο, σε αντίθεση με το 41% που δηλώνει ικανοποιημένο. Ωστόσο, το ποσοστό δυσαρέσκειας στην Αττική αγγίζει το 61%. 

Για τους εμβολιασμούς

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, το ποσοστό ικανοποίησης των Ελλήνων αυξήθηκε τον Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι συμμετέχοντες (41%) δήλωσαν ότι αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού έναντι 18% που πιστεύει ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα και 27% που θεωρεί ότι θα ήταν ίδια.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (53%) συμφωνεί με την πανεπιστημιακή αστυνομία και το 39% διαφωνεί.

Προβάδισμα για τη ΝΔ

Προβάδισμα 14,5 μονάδων έχει η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου που έδωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23.5%, το ΚΙΝΑΛ 6.6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6%, η ΜέΡΑ25 3% και Πλεύση Ελευθερίας 1,3%.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», το 41% των ερωτηθέντων απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 33% κανέναν και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top