Μητσοτάκης σε ισπανικό Forum: Η πανδημία δεν ακυρώνει τις μεταρρυθμίσεις

«Παραμένει ο στόχος για μείωση φόρων και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση»  

Κυριάκος Μητσοτάκης Nueva Economia Forum

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν ακυρώνει τις μεταρρυθμίσεις επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διαδικτυακή συζήτηση που συμμετείχε την οποία διοργάνωσε το Nueva Economia Forum της Ισπανίας. Στη συζήτηση συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάντο και το γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίζ ενώ παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μητσοτάκης: Μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Ο Πάμπλο Κασάντο εκφράστηκε με εξαιρετικά θετικούς χαρακτηρισμούς για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι πλέον βασικός παίκτης στις Βρυξέλλες». Έδωσε έμφαση στην πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως και στο σχέδιο Πισσαρίδη, αλλά και στη μεταναστευτική και την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Απαντώντας ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε: «Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Pablo για τα ευγενικά σου λόγια. Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να  ανταλλάσσω απόψεις μαζί σου, με έναν νεαρό ηγέτη που ανέλαβε την ηγεσία ενός παραδοσιακού κεντροδεξιού κόμματος. Με αυτή την έννοια έχουμε εν πολλοίς κοινή βάση για κοινές εμπειρίες, που είναι αμοιβαία βοηθητικές».

Κατά την τοποθέτησή του στο Forum ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ειδικότερα σε σχέση με την πανδημία, τη διαχείριση κρίσεων και τις μεταρρυθμίσεις:

Πέτσας για Μήδεια: Προς ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων για τις διακοπές ρεύματος

«Κατά τους τελευταίους 18 μήνες -όπως επισήμανες Pablo- χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε μία σειρά κρίσεων. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία όπως κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και το οικονομικό κόστος της απόφασης ουσιαστικά να κλείσουμε την οικονομική δραστηριότητα. Πιστεύω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά σε αυτό το επίπεδο. Είμαστε μία από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ταυτόχρονα όμως, φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε λόγω της πανδημίας, ως ένα εφαλτήριο για την υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα περιορίσουν την εισοδηματική ανισότητα».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: 

«Επομένως, μολονότι μεγάλο κομμάτι του χρόνου μου είναι αφιερωμένο στη διαχείριση κρίσεων, διασφάλισα ότι ουδέποτε διακόψαμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ήταν μέρος της πλατφόρμας βάσει της οποίας εκλεγήκαμε: Για το πώς θα μειώσουμε φόρους, πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα κάνουμε πιο αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση, πώς θα ψηφιοποιήσουμε το κράτος, και πώς θα κινηθούμε προς την πράσινη μετάβαση. Τώρα έχουμε ένα επιπρόσθετο εργαλείο στη διάθεσή μας, το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να είναι σε θέση να δανείζεται σε υπερεθνικό επίπεδο, δίνοντας στα κράτη-μέλη τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επιχορηγήσεις ώστε να προωθήσουν σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top