Πότε και πού θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν λόγω «Μήδειας»

Κικίλιας: Πού αξιοποιήθηκαν οι δόσεις από τα ραντεβού που δεν έγιναν  

Στη διαδικασία και τις νέες ημερομηνίες εμβολιασμών για όσους έχασαν τα προγραμματισμένα ραντεβού, για λόγους ασφάλειας και  λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», αναφέρθηκαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.     

Pfizer: Συμφωνία για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε χώρες της ΕΕ

Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μέριμνα για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό, με μήνυμα για την ημέρα και ώρα εμβολιασμού σε όσους αναβλήθηκαν τα ραντεβού, είτε πρόκειται για την πρώτη είτε για τη δεύτερη δόση.  

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους «οι συμπολίτες μας ηλικίας 60 - 64 ετών θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν το ραντεβού».

Εμβόλιο Moderna: 150 εκ. επιπλέον δόσεις αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός των πολιτών 75 ετών και άνω όπως και άλλων κατηγοριών (π.χ. υγειονομικών), για ραντεβού που ακυρώθηκαν,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα για την ακριβή ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν.  

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε  ότι για να μην χαθούν οι δόσεις των εμβολίων της Pfizer από ραντεβού που αναβλήθηκαν, με τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων δόθηκαν πάνω από 400 δόσεις σε εργαζόμενους και τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, 200 στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Αμυγδαλέζα, ενώ εμβολιάσθηκαν επίσης ένστολοι και στρατιωτικοί.

 
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top