Βαρβιτσιώτης: «Η Τουρκία να μη συμπεριφέρεται σαν απρόβλεπτος γείτονας»

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τη νέα Navtex

Όσα είπε σήμερα στην ΕΡΤ για τη στάση του Τουρκίας και τη νέα Navtex o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Η Τουρκία δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν απρόβλεπτος γείτονας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη νέα τουρκική Navtex. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία να αφήσει τη ρητορική της έντασης και να απέχει από ενέργειες που δε βοηθούν στην αποκλιμάκωση.

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

«Αν επιθυμεί να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη θα πρέπει να αφήσει τη ρητορική της έντασης και να απέχει από ενέργειες που δε βοηθούν στην αποκλιμάκωση και στις σχέσεις καλής γειτονίας» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ηχηρή απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: Ανάχωμα το Forum στον παραλογισμό

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αναφέρονται στην ανάγκη διαρκούς αποκλιμάκωσης και την αποφυγή μονομερών ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα navtex, το απόγευμα της Δευτέρας 15/2, για υδρογραφικές έρευνες σε περιοχές δυτικά του Άη Στράτη και της Λήμνου με το σκάφος «Τσεσμέ», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top