Χατζηδάκης: Χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις η καταβολή εθνικής σύνταξης

«Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί» διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας

Οι ανακοινώσεις του Κ. Χατζηδάκη σήμερα στη Βουλή για παράταση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το τέλος το έτους   

Χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις θα καταβληθεί η εθνική σύνταξη τόνισε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης,  ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς άξονες των ρυθμίσεων για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τον ΕΦΚΑ και τις εκκρεμείς συντάξεις, καθώς και της πολιτικής για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και την αναβάθμιση της κατάρτισης.  

Ασφαλιστικές εισφορές: Παράταση πληρωμής έως το τέλος του έτους

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε  και στις αιτιάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους καταλόγισε έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. «Είστε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνετε εκεί, όπως θα παραμείνετε και στα έδρανα της Αντιπολίτευσης γιατί είστε θύματα της αλαζονείας και της περιχαράκωσης στον εαυτό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Χατζηδάκης: Άμεση προσωρινή σύνταξη σε όσους έχουν κάνει αίτηση

Όπως  ανέφερε μόνο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουν δαπανηθεί ως τώρα 3,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, με την εφαρμογή μέτρων από τα οποία επωφελούνται 1.700.000 πολίτες. Ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η μοναδική συγκεκριμένη πρόταση που έγινε προέβλεπε να δοθούν όλα τα χρήματα τον Μάιο και Ιούνιο του 2020. Κάτι που, αν είχε συμβεί θα ήμασταν άοπλοι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Όλα τα άλλα έχουν την αξιοπιστία των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015, τις οποίες εγκατέλειψε σε μια νύχτα», ανέφερε ο υπουργός.

Ειδικά για τον ΕΦΚΑ και τις εκκρεμείς συντάξεις ο Υπουργός  Εργασίας ανέφερε ότι άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή της εθνικής σύνταξης και των αναδρομικών, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές δυσκολίες σε όσους περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους. «Ένα κράτος που καθυστερεί για 2, 3, 4 χρόνια να δώσει συντάξεις, δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνά από 40 κόσκινα μέχρι να τους δώσει έστω μια προσωρινή ενίσχυση. Το ξεκαθαρίζω για να το ακούνε και κάποιοι γραφειοκράτες. Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος τόσο στους εργαζόμενους που εκδίδουν τις συντάξεις όσο και σε εκείνους που αναμένουν να τις πάρουν. 

Πρόσθεσε ακόμη πως είναι ψευδές ότι οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν μετά τις εκλογές, καθώς τον Αύγουστο του 2019 η κυβέρνηση παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ 190.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Συνολικά μαζί με τις επικουρικές, τις συντάξεις χηρείας και λοιπές εκκρεμότητες εκκρεμούσαν 1.059.000 συντάξεις. «Αυτό είναι το ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ακόμη ότι οι πρώτες ψηφιακές συντάξεις δεν εκδόθηκαν το 2017, όπως είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2020. 
 «Δεν υπερηφανεύομαι για την κατάσταση του ΕΦΚΑ. Είναι η συνέχεια του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και όλων των άλλων προβληματικών ταμείων που επί δεκαετίες ταλαιπωρούν τους πολίτες. Εγώ δέχομαι ότι υπάρχει πρόβλημα και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω. Εσείς λέτε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και ήταν όλα καλά. Γι αυτό είστε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top