Ασφαλιστικές εισφορές: Παράταση πληρωμής έως το τέλος του έτους

Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Μια σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης και στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Κορωνοϊός: Δύο δωρεάν rapid test τον μήνα για κάθε εργαζόμενο

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Χατζηδάκης:

-  Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

-  Θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα ορίζει ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής από 1/1/2022.

-  Θα δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ, απόφαση για παράταση μέχρι το Φεβρουάριο των οφειλών του Ιανουαρίου, με τους ίδιους πληττόμενους κλάδους.

-  Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την κατάρτιση το οποίο θα την συνδέει με την αμοιβή όσων παρέχουν κατάρτιση.

-  Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΕΠ και άμεσα θα προσληφθούν 121 άτομα.

«Με αυτό το σχήμα, το υπουργείο Εργασίας ευθυγραμμίζεται με το Υπουργείο Οικονομικών, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για εργαζομένους και επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος, τόνισε ότι στόχος όλων αυτών των μέτρων, που θα επικαιροποιούνται συνεχώς και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top