Ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού το καλοκαίρι προβλέπει ο Μητσοτάκης

«Δε θα είναι υποχρεωτικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού»

Την πρόβλεψη ότι ο τουρισμός θα σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη το φετινό καλοκαίρι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι ρεαλιστής, όμως είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι πέρυσι» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

Εγκαινίασε 30 νέες ΜΕΘ στο ΚΑΤ ο Μητσοτάκης

«Πέρυσι ήμασταν στο 20%-25% αυτού που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν φθάσουμε το 50% αυτού που θα είχαμε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα από πέρυσι» σημείωσε.

Όπως είπε, οι ταχείες εκστρατείες εμβολιασμού σε σημαντικές αγορές, ανάμεσα στις οποίες η Βρετανία και το Ισραήλ, θα ανοίξουν το δρόμο για να επιστρέψουν οι τουρίστες.

«Ουσιαστικά εξαρτιόμαστε από τον ρυθμό του εμβολιασμού στις κύριες αγορές μας δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για παράδειγμα, το Ισραήλ είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και, αν το 70% του ισραηλινού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά για τους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται πραγματικά να ταξιδέψουν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε σωστή την απόφαση για συλλογική αγορά εμβολίων στην ΕΕ. 

Επανάληψη των διερευνητικών ως τις αρχές Μαρτίου

Έλληνες και τούρκοι αξιωματούχοι είναι πιθανό να συναντηθούν και πάλι στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου για να ανανεώσουν τις προσπάθειες για την επίλυση της διένεξής τους σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως οι συνομιλίες είναι πιθανό να επαναληφθούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαρτίου.

«Περιμένω (πως θα επαναληφθούν) μέσα στον επόμενο μήνα, κάποια στιγμή στο τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Είναι ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε στο Reuters. «Η Τουρκία χρειάζεται να είναι συνεπής όσον αφορά τη συμπεριφορά της, αυτό δεν μπορεί να είναι απλώς ένα τέχνασμα για να αποφύγει τη συζήτηση στο Συμβούλιο της ΕΕ τον Μάρτιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το Reuters σημειώνει πως η Ελλάδα, η οποία συνήψε πρόσφατα συμφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία και την Αίγυπτο, υποστηρίζει πως αν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν, θα πρέπει να παραπέμψουν τη διένεξη σε διεθνές δικαστήριο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top