Βορίδης: Σύστημα επιβράβευσης των παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων

Και σύστημα εσωτερικού ελέγχου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς 

Σύστημα επιβράβευσης των υπαλλήλων που εκτελούν άψογα και με ζήλο τα καθήκοντά τους προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.  

Καταργείται η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης στο εγγύς μέλλον θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβράβευσης προκειμένου, όπως σημείωσε, «να εμπεδωθεί μια κουλτούρα της αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και όχι εξισωτισμού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στον προληπτικό χαρακτήρα του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση.

Κικίλιας στο Star για τον κορωνοϊό: Τα πράγματα δεν πάνε καλά

Ο κ. Βορίδης υπενθύμισε ότι η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για ψήφιση θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου και διευκρίνισε ότι το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου έρχεται να εξαλείψει τον συστημικό κίνδυνο ο οποίος έχει διαπιστωθεί ότι οδηγεί σε φαινόμενα διαφθοράς, εισάγοντας δικλίδες ασφαλείας που δυσχεραίνουν την όποια παρέκκλιση από τη νομιμότητα. 

Ο Υπουργός τόνισε ότι ο ρόλος του Εσωτερικού Ελεγκτή θα είναι να παρεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου απαιτείται και σε κάθε περίπτωση για να αποτρέπει και να προστατεύει τον υπάλληλο.

Έκρηξη στα αυτοκίνητα του Μπογδάνου και της συζύγου του!

Εξάλλου, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον Βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο  κ. Βορίδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα η έκφραση των πολιτικών ιδεών να γίνεται ελεύθερα και να μην κινδυνεύει κάποιος να γίνει στόχος τρομοκρατικών ενεργειών επειδή τα λεγόμενα του δεν άρεσαν σε κάποιον άλλο, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά ενός μέρους της Αριστεράς, «η οποία από τη μία καταδικάζει τη βία, από την άλλη, όταν καθόμαστε να συζητήσουμε το πώς θα την αντιμετωπίσουμε προβάλλει αντίσταση».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top