Καταργείται η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Εντός του Φεβρουαρίου η ψήφιση του νόμου

Να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα προς όφελος του πολίτη παρότρυνε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το υπουργείο το πρωί, όπου συνάντησε και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στον νέο του ρόλο ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Πρώτα ο πολίτης. Αυτό είναι το σύνθημα όλων των κυβερνητικών επιλογών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης προς ΕΕ: Να προχωρήσουν άμεσα οι εγκρίσεις άλλων εμβολίων

Το πρώτο νομοσχέδιο, που θα παρουσιάσει το υπουργείο Εσωτερικών στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, είναι ο εκλογικός νομός για την αυτοδιοίκηση. 

Το νομοσχέδιο θα δώσει τέλος στην απλή αναλογική και αναμένεται να ψηφιστεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Αποτελεί δέσμευσή μας να αλλάξουμε το σύστημα της απλής αναλογικής για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια. Θα φέρουμε το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι ώριμο προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, του Ιανουαρίου και εκτιμώ ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε πολύ σύντομα μετά, πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Θα ακολουθήσει ο νόμος για ζώα συντροφιάς, η τηλεργασία στο δημόσιο που θα θεσμοθετηθεί σε μόνιμη βάση και στην συνέχεια η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

«Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το προσωπικό, με τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι και σε συνθήκες πολύ δύσκολες κατά κανόνα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προκειμένου το κράτος να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Η τηλεργασία την οποία αναγκαστήκαμε για λόγους δημόσιας υγείας να επιβάλουμε στο Δημόσιο μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πως μπορούμε να την εντάξουμε με έναν πιο οργανωμένο τρόπο στην καθημερινότητα, την εργασιακή καθημερινότητα του Δημοσίου, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

O Μητσοτάκης στο υπουργείο Εσωτερικών

«Πρώτα ο πολίτης. Αυτό είναι το σύνθημα όλων των κυβερνητικών επιλογών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Παράλληλα, θα σχεδιαστεί χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού των συνοριακών σταθμών, ενώ θα δοθεί βάρος στην επιτάχυνση έργων.

«Ένα μεγάλος μέρος των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στο κράτος ξεκινούν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η στρατηγική κατεύθυνση είναι σαφής και ξεκάθαρη, στο τέλος της Διοικητικής μεταρρύθμισης εκείνο που θέλουμε είναι ένα Δημόσιο που να μπορεί να παρέχει φιλικότερα και διαφανέστερα, με πιο καθαρό τρόπο, υπηρεσίες προς τους πολίτες και σε αυτό υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο συζητήσεων που πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα, θα προχωρήσουμε τα βήματα γρήγορα και αποφασιστικά και αυτό προφανώς είναι και σύμφωνα με την εκπλήρωση της εντολής που έχουμε λάβει από τον Ελληνικό λαό», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Βορίδης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top