Μητσοτάκης: Μάχη στην τηλεδιάσκεψη των 27 για το πιστοποιητικό εμβολιασμού 

Ποιοι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν και ποιοι διαφωνούν    

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Ευρωπαίων ηγετών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στο τραπέζι την πρότασή του για ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα διευκολύνει μετακινήσεις και τουρισμό. 

Μητσοτάκης: Ταξίδια χωρίς περιορισμούς με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το ποιοι ηγέτες το αποδέχονται και ποιοι όχι,  ο κ. Μητσοτάκης έχει τη στήριξη της προέδρου της Κομισιόν, του προεδρεύοντος Πορτογάλου, όπως επίσης του Ισπανού και  Μαλτέζου πρωθυπουργού, καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). 

Απέναντι είναι περισσότερο ο Μακρόν και λιγότερο ο Ιταλός Κόντε. Η Μέρκελ έχει το μυαλό της σε νέους περιορισμούς, ενώ διαφωνεί και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός.

Εμβόλιο: Τι είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό και πώς θα λειτουργεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε την πρόταση  με άρθρο σε βελγική και γερμανική ιστοσελίδα και στην τηλεδιάσκεψη οι θέσεις του είναι για το πιστοποητικό: 

•    Δεν είναι διαβατήριο.
•    Δε δημιουργεί περιορισμούς .
•    Περιορίζει τα τεστ και την καραντίνα.
•    Δημιουργεί  μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας στις μετακινήσεις
.

O Πρωθυπουργός θα υιοθετήσει το πιστοποιητικό και σε διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες, ενώ θα ζητήσει ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και πίεση στην Pfizer να παραδώσει έγκαιρα τα εμβόλια που έχει συμφωνήσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top