Τσίπρας: Καλωσορίζω την επέκταση των χωρικών υδάτων

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία

«Καλωσορίζουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια προς τα δυτικά.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σύμπλευση της κυβέρνησης «σε μία ακόμη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Όταν η δική μας κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή τη θέση, τον Οκτώβριο 2018, τη λοιδορήσατε και την υπονομεύατε δημόσια. Τόσο εσείς όσο και το κόμμα σας, που ήταν τότε στην αντιπολίτευση. Τουλάχιστον δεν κηρύξατε μεγάλο πατριωτικό πόλεμο και γι' αυτό, όπως κάνατε για τις Πρέσπες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων

«Έτσι αποδεικνύεται ότι η αναξιοπιστία σας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν ήταν μια απλή σύμπτωση. Είναι η δεύτερή σας φύση. Γιατί σε δύο κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τα οποία με αίσθηση εθνικής ευθύνης ανοίξαμε, εσείς, ενώ γνωρίζατε ότι ορθώς τα ανοίξαμε και ότι ήταν εθνικό όφελος η ολοκλήρωσή τους, εσείς τα πολεμήσατε και τα δύο με υποκριτικό μένος όσο ήσασταν στην αντιπολίτευση. Και όταν γίνατε κυβέρνηση κάνατε και στα δύο στροφή 180 μοιρών», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, επικαλέστηκε δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν ταχθεί κατά της επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μόνο στο Ιόνιο.

«Θυμάστε, κ. Μητσοτάκη,με τι ευκολία και επιπολαιότητα μας λέγατε ότι η Συμφωνία Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα που έχει ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού και εθνικό λάθος; Με τι ευκολία χειροκροτούσατε στις 25 Ιανουαρίου 2019 τον κ. Βορίδη, όταν αποκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας; Για μια συμφωνία, που τώρα και τηρείτε και τιμάτε και που, κατά τον ΥΠΕΞ, αποκατέστησε την ιστορία», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top