Άνοιγμα καταστημάτων: «Αγκάθια» οι λίγοι έλεγχοι και τα Μέσα Μεταφοράς 

Τι πρέπει να γίνει για να αναχαιτιστεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας     

Στο παρασκήνιο της απόφασης για άρση του lockdown και το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ τη Δευτέρα 18/1!

«Tα μέχρι τώρα μέτρα συγκράτησαν τα κρούσματα, οπότε βρέθηκε ένα ξέφωτο για να ανοίξει η οικονομία. Και ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε στο παρασκήνιο μεγάλη μάχη για αυτό» τόνισε η Κ. Μακρή για το πώς οδηγήθηκε η κυβέρνηση στην απόφαση.   

Όπως πρόσθεσε, μέχρι τώρα βοήθησε και ο καιρός, με τις εκτιμήσεις να αποδίδουν στο ηπιότερο φέτος κλίμα στη χώρα μας το γεγονός ότι Ελλάδα είναι 2 - 3 εβδομάδες πίσω στα κύματα του κορωνοϊού σε σχέση με τη Βόρεια Ευρώπη. Το άνοιγμα των καταστημάτων όμως και η επιδείνωση του καιρού καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφευχθεί στην Ελλάδα ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Χαρδαλιάς για άνοιγμα καταστημάτων: To SMS της μετακίνησης για ψώνια  

 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ»  

Σύμφωνα με τη σχολιάστρια του Star πρόβλημα αποτελεί ότι οι έλεγχοι είναι  50.000 - 60.000, μέρα και νύχτα, ενώ δεν υπάρχουν δυνάμεις για άλλους. «Άρα τα μέτρα πρέπει να τα εφαρμόζουμε και μόνοι μας και να μην περιμένουμε μόνο την αστυνομία» τόνισε η Κ. Μακρή  

 ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 

Δεύτερο και μόνιμο μάλιστα αγκάθι είναι - κι εκεί οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα-  τα λεωφορεία, που όπως ανέφερε η Κ. Μακρή, σήμερα, μαζί με τα ΚΤΕΛ και τα τρόλεϊ ήταν στους δρόμους 1.200. Αριθμός πολύ μικρός, αν σκεφθεί κανείς ότι από τη Δευτέρα θα μετακινηθούν χιλιάδες πολίτες και εργαζόμενοι.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top