Χαρδαλιάς για άνοιγμα καταστημάτων: To SMS της μετακίνησης για ψώνια

Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες στη μετακίνηση και ποιοι διατηρούνται  

Τους κανόνες μετακίνησης για ψώνια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει της επανέναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων (λιανεμπόριο, κομμωτήρια, επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών και ινστιτούτα αισθητικής) από τις 18 Ιανουαρίου.  

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ τη Δευτέρα 18/1!

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η μετακίνηση προς κάθε επιχείρηση που λειτουργεί γίνεται με την αποστολή SMS με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης» ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. 

Lockdown: Ανοίγουν κανονικά τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά

Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του, ενώ δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας στα καταστήματα (προαιρετικά) την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. 

Οι επιχειρήσεις εφόσον το επιθυμούν μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 (το αργότερο) το βράδυ.  

Για την αύξηση των προστίμων στα 500 ευρώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παραδέχθηκε ότι υπάρχει συζήτηση για το ύψος τους και ότι η αύξηση των προστίμων θα εξεταστεί στη συνέχεια. 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ  

Όσον αφορά τις υπόλοιπες μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε: 

•    Διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν.  
•    Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.

Για τους λατρευτικούς χώρους ισχύουν τα εξής: κατά τις λειτουργίες επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατο όριο τα 50 άτομα και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφή: Η διατήρηση των μέτρων προστασίας, η σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και βέβαια οι στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού. Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top