Έξαλλο το Υπουργείο Παιδείας με τον Σκουρλέτη: Όχι άλλα fake news!

Κόντρα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Υπουργείο Παιδείας

«Πόσα πια fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, με την οποία απαντά σε δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη για αποκλεισμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού.

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι η άγνοιά της και η έφεση στη διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν έχουν όριο», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Στόχος να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με click in shop

Όπως τονίζει, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «ισχυρίστηκε ψευδώς ότι “οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία εξαιρούνται από τον δωρεάν έλεγχο για τον κορονοϊό”, καθώς, υποτίθεται, “δεν καλύπτονται από την πλατφόρμα που έχει ανοίξει γι’ αυτό τον σκοπό”».

To υπουργείο αναφέρει πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να συνδεθούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να συμπληρώσουν τη φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για Covid19.

Κορωνοϊός: Τα νησιά που ξεκινούν από σήμερα εμβολιασμό

«Δήθεν ανησυχούν για τους δωρεάν ελέγχους, ενώ τους υποσκάπτουν και τους δυσφημούν. Δεν πείθουν πια κανέναν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είχε πει ο Πάνος Σκουρλέτης για τον εμβολιασμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

«Τα σχολεία άνοιξαν με το υπουργείο Παιδείας και συνολικά την κυβέρνηση, να μην ανταποκρίνονται στην ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο  κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ .

«Ακόμη και κάποιες ενέργειες, όπως αυτή της διενέργειας δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, υλοποιούνται με προβληματικούς όρους, περισσότερο για το ‘φαίνεσθαι’, παρά για την ουσία. Τώρα μαθαίνουμε ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη σε αυτό το πεδίο, καθώς οι εκπαιδευτικοί  στα ιδιωτικά σχολεία εξαιρούνται από τον δωρεάν έλεγχο για τον κορωνοϊό», είχε συμπληρώσει.  

«Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει αμέσως μέτρα για να τα εξασφαλίσει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα», κατέληγε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top