Παράταση lockdown: Τι εξακολουθεί να απαγορεύεται και τι ανοίγει 

Μέχρι πότε αναμένεται να παραμείνει το λουκέτο σε Γυμνάσια - Λύκεια     

Ακόμα μια εβδομάδα παρατείνεται το lockdown από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με τη χώρα να ξεπερνά τους δύο μήνες καραντίνας. Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων ζήτησε να παραμείνει το λουκέτο στο λιανεμπόριο και έβαλε φρένο στις μετακινήσεις των πολιτών. Ο Σπύρος  Λάμπρου μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα τι ανοίγει και τι όχι από Δευτέρα. 

Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown - Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία

Συγκεκριμένα:

  • Για ακόμα μια βδομάδα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα εκτός αν χρειαζόμαστε φάρμακα ή ιατρική βοήθεια. 
  • Οποιαδήποτε στιγμή βγούμε από το σπίτι οφείλουμε να στείλουμε ένα από τα γνωστά μηνύματα για να δικαιολογήσουμε τον λόγο της μετακίνησης.
  • Ίδιο παραμένει το καθεστώς και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό,  οι οποίες απαγορεύονται.
  • Όσοι φτάνουν στην χώρα μας από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών από 3 που ήταν μέχρι σήμερα. 
  • Τα σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία όπως  τα σχολεία ειδικής αγωγής και οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα. Κλειστά, με τηλεκπαίδευση που ξεκίνησε από σήμερα θα παραμείνουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.   
  • Για την εστίαση δε γίνεται καν λόγος ακόμα να ανεβάσουν ρολά οι επιχειρηματίες.  
  • Κλειστά θα μείνουν μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας όλα τα εμπορικά καταστήματα,.τα ινστιτούτα αισθητικής τα κομμωτήρια και τα γυμναστήρια που έχουν μήνες να δουλέψουν. 

CLICK AWAY: AΝΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Από την άλλη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα ανοίξουν με click away το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια.  

Αποκάλυψη: Συνέχιση του lock down θα εισηγηθεί η Επιτροπή στην κυβέρνηση

Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ LOCKDOWN 

Οι ειδικοί θα έχουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα των μετακινήσεων από τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και τις συγκεντρώσεις στα Φώτα. Προσανατολίζονται λοιπόν, αν τα νούμερα είναι ικανοποιητικά, να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου  και το λιανεμπόριο,  με τους πελάτες να μπαίνουν στα μαγαζιά, την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.    

Lockdown: Παρατείνονται τα μέτρα σε Δυτική Αττική και άλλες τρεις περιοχές

Επίσης ξεκινά πάλι η Super League 2 στο ποδόσφαιρο και η Volley League στο βόλεϊ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top