Το παρασκήνιο της αιφνίδιας επίσκεψης Ράμα στην Αθήνα 

Τι θα συζητήσει με Μητσοτάκη και Δένδια ο Αλβανός πρωθυπουργός    

Την Αθήνα επισκέπτεται εκτάκτως την Παρασκευή ο Αλβανός Πρωθυπουργός Εντι Ράμα και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Ράμα – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια  

Όπως μετέδωσε για το παρασκήνιο της επίσκεψης ο Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η επίσκεψη του Εντι Ράμα στην Αθήνα είναι πολύ σημαντική.

Παρότι χαρακτηρίζεται ιδιωτική, θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια θα  γευματίσει με τον Πρωθυπουργό παρουσία και του κ. Δένδια. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας δίνεται κυρίως επειδή καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι έτοιμη για  ανακοινώσεις.

Γιατί γίνεται όμως η συνάντηση;

-Για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το συνυποσχετικό της προσφυγής της Ελλάδας και της Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

-Για την χάραξη ΑΟΖ μεταξύ τους και για τον καθορισμό των χωρικών υδάτων, στα 12 μίλια όπως επιδιώκει η Ελλάδα. Ό, τι  έγινε δηλαδή με την Ιταλία, για το οποίο o κύριος Ράμα είχε δηλώσει ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας.

Ράμα: «Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια»

Το ζήτημα είναι ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται δύο  24ωρα μετά  από τη συνάντηση που είχε ο Εντι Ράμα με τον Ταγίπ  Ερντογάν.

Κι εδώ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα: Προσπαθεί ο Ερντογάν να μπει σφηνα στην ελληνοαλβανική συμφωνία;  Ή μήπως  στέλνει κάποιο μήνυμα με «αγγελιοφόρο» τον Ράμα;

Αυτό θα  αποκαλυφθεί αύριο, στα δυο κρίσιμα τετ α τετ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top