Θέμα ωρών ο νέος ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν και ποιοι πάνε σπίτι τους

Τα σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει και τα επόμενα 24ώρα, ακόμα και στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον ΣΚΑΪ, ο οποίος δεν διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού. 

Κορωνοϊός: Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε σκληρό lockdown από 3/01

«Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», είπε, προαναγγέλλοντας τις αλλαγές που επίκεινται. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», οι πληροφορίες που βγαίνουν από το Μαξίμου με το σταγονόμετρο, αναφέρουν πως ο ανασχηματισμός που θα ανακοινωθεί θα είναι δομικός. Στόχος να λυθούν πιθανές δυσλειτουργίες που δημιουργήθηκαν στην εποχή της πανδημίας κορωνοϊού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τις ανακοινώσεις που επίκεινται, λέγοντας πως ο ανασχηματισμός ανακοινώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό. Ωστόσο τόνισε πως κάποιοι θα πάνε σπίτια τους, κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα μείνουν σταθεροί. 

Μητσοτάκης στο μήνυμα για το 2021: Τα μέτρα διατηρούνται όσο δεν τηρούνται

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα φέρεται να σχεδιάζει ειδική αναφορά σε όσους φύγουν και σε εκείνους που θα μπουν στην κυβέρνηση. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι αλλαγές να επηρεάσουν πρωτοκλασάτους υπουργούς, οι οποίοι κρίθηκαν ανεπαρκείς το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε.

Ανασχηματισμός: Ξεκίνησε η ονοματολογία

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εκτιμάται ότι θα γίνουν σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να σχεδιάζει να συμπεριλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα και βουλευτές. 

Μητσοτάκης: Τήρηση των μέτρων για να μην αντιμετωπίσουμε τρίτο κύμα

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα στις θέσεις τους θα παραμείνουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης.

Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι πίσω μας, αρκεί να προσέχουμε

Ενδεχόμενη αποχώρηση ή μη του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα μπορεί να προκαλέσει ντόμινο. Επίσης, δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε πιο... παραγωγικό Υπουργείο ο Μάκης Βορίδης, και ίσως υπάρξει υπουργοποίηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Όπως και να έχει τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο πρωθυπουργός και όπως σε κάθε ανασχηματισμό αναμένονται καραμπόλες, εκπλήξεις και ανατροπές. 

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top