Μητσοτάκης στο μήνυμα για το 2021: Τα μέτρα διατηρούνται όσο δεν τηρούνται

Ζήτησε να γίνει η «Χρονιά των Ελλήνων» το νέο έτος 

«Το 2021 είναι στο χέρι μας να γίνει η “Χρονιά των Ελλήνων”» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό για το νέο έτος, στο οποίο αναφέρθηκε και στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό.      

Μητσοτάκης για εμβόλιο κορωνοϊού: «Η κοινωνία έχει χωριστεί στα τρία»

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει ο νέος χρόνος  «ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων με τις επιτυχίες των απογόνων. Και ο δρόμος που θα μετατραπεί σε λεωφόρο για τη νέα Ελλάδα. Αξίζει, λοιπόν, να τον υποδεχτούμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας». 

Όπως ανέφερε «ξέρουμε, επίσης, πως η κρίση μπορεί να γίνεται ευκαιρία: Το δηλώνουν το νέο ΕΣΥ, το ψηφιακό κράτος, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητο. Κι όμως, τώρα είναι βιώματα του χθες που πυροδοτούν το αύριο της χώρας».

Όσον αφορά τις μεγάλες προκλήσεις του 2020 ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η  Ελλάδα έμεινε όρθια. Στον Έβρο, ασφάλισε τα σύνορά της. Στο Αιγαίο, προστάτεψε και ανακούφισε τα νησιά της. Στην Ανατολική Μεσόγειο, περιφρούρησε τα δικαιώματά της.αι, παράλληλα, θωράκισε την ζωή και το εισόδημα όλων. Με τόλμη αλλά και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές της δημοκρατίας και στους κανόνες του κοινοβουλευτισμού. Στο γύρισμα του χρόνου, λοιπόν, έχουμε τα εφόδια ώστε να μετουσιώσουμε την εμπειρία του 2020 σε δύναμη για το 2021».  

Μητσοτάκης: «Δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη  ότι «εφέτος γιορτάζουμε διαφορετικά: Στο σπίτι, με την οικογένειά μας, κλείνοντας την πόρτα στον ιό. Γιατί τα κρούσματα υποχωρούν, όμως οι κίνδυνοι καραδοκούν. Και, παρά την πολύμηνη κόπωση, θα ήταν άδικο λίγες στιγμές χαλάρωσης να γκρεμίσουν όσα με θυσίες χτίσαμε έως σήμερα».

 Όπως σημείωσε «το διαβατήριο για μία καλύτερη ζωή βρίσκεται ήδη εδώ: Το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας και η σκυτάλη της υγείας που παραλαμβάνει ο καινούργιος χρόνος από τον παλιό που φεύγει».

ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ 

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πάντως ότι «οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν θα τηρούνται. Γιατί τα μέτρα αποδίδουν μόνον όταν κάποιοι δεν τα προδίδουν. Και θα αίρονται σταδιακά, καθώς θα εμπεδώνεται η σιγουριά. Με προτεραιότητα πάντα το άνοιγμα των σχολείων μας».

Μητσοτάκης: Τήρηση των μέτρων για να μην αντιμετωπίσουμε τρίτο κύμα

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε: «Η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν. Η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας. Και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός, τόσο θα υποχωρεί ο κορωνοϊός. Ο ίδιος εμβολιάστηκα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Βλέποντας, μάλιστα, προσωπικά την ικανότητα των γιατρών και των νοσηλευτών μας, σας καλώ με μεγαλύτερη θέρμη να τους εμπιστευτείτε, διευκολύνοντας το έργο τους έως το τέλος αυτής της μεγάλης δοκιμασίας».

«Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Με υγεία και προκοπή» κατέληξε στο μήνυμά του για το νέο έτος ο κ. Μητσοτάκης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top