Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να εγγραφούν για δωρεάν τεστ κορωνοϊού

13.000 τεστ μέχρι χθες από την εγγραφή στην πλατφόρμα

Ολόκληρη η διαδικασία για την αίτηση στο testing.gov.gr, όπως την παρουσίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Να εγγραφούν στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού καλεί τους πολίτες η κυβέρνηση. Η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία πριν από μία εβδομάδα με στόχο την παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας», μέσω της παρακολούθησης ασυμπτωματικών εθελοντών με τυχαία επιλογή, και την πραγματοποίηση τεστ σε 12.000 πολίτες καθημερινά.

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα testing.gov.gr

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας στο σύνολο της Επικράτειας υποβλήθηκαν 25.786 αιτήσεις. Με βάση αυτές πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 13.000 τεστ μέχρι χθες.

Ενδιαφέρον έχει ότι καταγράφονται σημαντικές διαφορές στην ανταπόκριση των πολιτών ανά την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, στην Αττική συμπληρώθηκαν 12.942 φόρμες αίτησης και στη Θεσσαλονίκη 3.361. Αντίθετα, σε νησιά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (όπως για παράδειγμα στην Καστοριά και στα Γρεβενά), ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ χαμηλότερος.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ TESTING.GOV.GR

Όπως επισημαίνουν επίσης πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η Κυβέρνηση ζητά τη στήριξη του κάθε πολίτη στην προσπάθεια αυτή, όταν μάλιστα δίνεται σε όλες και όλους η δυνατότητα να κάνουν τεστ δωρεάν. 

Αναφέρουν επίσης  ότι η  συμμετοχή των πολιτών θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. 

Μπορεί να βοηθήσει όμως, και στην προστασία του καθενός προσωπικά με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στην προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού μας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που κάποιος διαγνωσθεί και είναι ασυμπτωματικός φορέας.

«Η συμμετοχή όλων, είναι πολύτιμη. Για εμάς, για τον διπλανό μας, για τους δικούς μας ανθρώπους, για ολόκληρη την κοινωνία» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top