Folli - Follie: Εγγραφή εκταμίευσης 80.000 ευρώ μια μέρα μετά το αίτημα

Γκάφα ΣΥΡΙΖΑ για τη Μαρέβα

Απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων αναζητούν οι αρχές μετά την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελέχους της Folli - Follie, που εμφανίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μεσολαβούν υπέρ της εταιρίας.

Υπόθεση Folli - Follie: Eνήμερος ο Τσίπρας σύμφωνα με στέλεχος της εταιρίας

Σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών για τη Follie Follie, «σε ατζέντα που πιθανολογείται ότι ανήκει στον ταμία Β.Κ. εντοπίστηκε καταχώρηση με την περιγραφή  Ν.Σ. για ποσό 80.000 με ημερομηνία 14/5/2018».

Εκείνη την περίοδο είχε «σκάσει» το σκάνδαλο και οι αρχές δέχονταν κριτική ότι καθυστερούν τους ελέγχους.

Μπαλαούρας: «Ήταν δωρεά σε νοσοκομείο»

Ο Διευθυντής ασφαλείας φέρεται να είπε ότι «το πρόσωπο που ζήτησε τα 80.000 είχε καποια σχέση με τον Γ.Μ. δηλάδη τον Γεράσιμο Μπαλαούρα αλλά δε θυμόταν αν ζήτησε μετρητά ή φιλανθρωπική δωρεά».

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας» είπε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποκαλύφθηκε, προκύπτει σειρά ερωτημάτων, όπως το γιατί έδωσαν με ευνοϊκή τροπολογία, σανίδα σωτηρίας σε εταιρία με τέτοιο σκάνδαλο.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως, τον Απρίλιο του 2018 λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, διόρισε στο Υπερταμείο το στέλεχος της Folli - Follie που μόλις είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις.

Γκάφα ΣΥΡΙΖΑ για τη Μαρέβα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Μαρέβα Μητσοτάκη ότι η εταιρία «Εντέβορ» στην οποία ήταν συνιδρύτρια   χρηματοδοτούσε από το 2014 τη Folli - Follie, την εταιρία των Κουτσολιούτσων.

Αποδείχθηκε όμως γκάφα διότι η «Εντέβορ», όπως ανακοίνωσε, δεν χρηματοδότησε ποτέ τη Folli - Follie, αλλά μια καινοτόμα επιχείρηση παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δεν ήταν ο γνωστός Δημήτρης Κουτσολιούτσιος της Folli - Follie αλλά ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, ανιψιός του επιχειρηματία που τυχαίνει να λέγεται και εκείνος Δημήτρης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top