Ζωή Ράπτη: Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι ανησυχητικές

Αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Στα θέματα ψυχικής υγείας αναφέρθηκε η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη κατά την σημερινή ενημέρωση. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», είπε η κα Ράπτη, ότι τόσο η πανδημία, όσο και τα αναπόφευκτα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, όπως το locκdown «έχουν αλλάξει δραματικά τη ζωή και την καθημερινότητά μας και ανέτρεψαν οτιδήποτε θεωρούσαμε δεδομένο και ασφαλές».

Κικίλιας: Ενισχύεται με καθηγητή Ψυχικής Υγείας η Επιτροπή για τον Covid-19

«Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι ανησυχητικές» σημείωσε η υφυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «έχει καταγραφεί σε όλες τις σχετικές έρευνες και στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανθρώπων με άγχος που ξεπερνά το 1/3 του πληθυσμού σε κάποιες χώρες αλλά και συναισθήματα έντονου φόβου αλλά και κατάθλιψης».

Υπογράμμισε επίσης, ότι οι μονάδες προστατευτήκαν αποτελεσματικά και είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος σε δημόσια δομή. Τέλος, επισήμανε ότι ο τακτικός προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης για το 2021 αυξήθηκε κατά 62% στα 58 εκατ. ευρώ ώστε να φτάσει στο 2% των συνολικών δαπανών για την υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top