Χρυσοχοΐδης: Θα γίνουν έλεγχοι για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια

«Σε λίγους μήνες θα χαμογελάμε όλοι»

Αυστηρό θα είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας τα Χριστούγεννα και τα Πρωτοχρονιά, όπως ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλοντας ελέγχους σε σπίτια, για τα οποία θα υπάρχουν καταγγελίες.

«Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ρεβεγιόν ή συγκεντρώσεις στο σπίτι, θα υπάρξει καταστροφή. Και όποιος θέλει την καταστροφή, κάνει πολύ κακό. Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο Open.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Με αποστολή sms και η επιστροφή στο σπίτι

«Η Ελλάδα έχει λάβει από τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί. Βάλαμε το lockdown στη Δυτική Αττική και κάποια στιγμή θα το άρουμε. Το χαλαρό lockdown ήταν μια επιλογή. Όλα γίνονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι αυστηροί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 22.00:  «Απαγορεύεται η κυκλοφορία. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ».

Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία - Φόβοι για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

«Η Αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει κόπωση. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει καταστροφή. Οποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά φέτος. Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας για να επιστρέψει το χαμόγελο. Να χαμογελάσουμε ξανά. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα», σημείωσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει «να αποφύγουμε το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, θα είναι ολέθριο».

Αναφορικά με τη Δυτική Αττική, είπε πως «αν την αφήναμε χωρίς lockdown, θα πλημμύριζε με κορονοϊό όλη η Αττική».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top