Μητσοτάκης: Τα μέτρα θα ισχύουν όσο γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός

Έκανε λόγο για τριπλό μέτωπο σε πανδημία, οικονομία και εθνικά θέματα

Όσο πραγματοποιούνται οι μαζικοί εμβολιασμοί, «προφανώς θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αυτές είναι δύο παράλληλες προσπάθειες, βρίσκονται σε πλήρη αλληλεξάρτηση. Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ως «το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών».

Σκληρό lockdown την Πρωτοχρονιά αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στις 26 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer και τόνισε πως «την επομένη κιόλας μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για να επεκταθούν σταδιακά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία έχουν ήδη οργανωθεί».

«Υπάρχει, όπως γνωρίζετε, ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου. Υπάρχει ένα σχέδιο, μία εκστρατεία για την ενημέρωση του πληθυσμού, όπως και για την οργάνωση των εμβολιασμών, με εμπλοκή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και όπου αυτό είναι απαραίτητο, των Ενόπλων Δυνάμεων», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ - Αυτοτέλεια για Μουσεία

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε έναν απολογισμό του 2020, τονίζοντας πως «ψηφίσαμε 113 νομοσχέδια, δρομολογήσαμε δεκάδες τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες προκλήσεις στο τριπλό μέτωπο της πανδημίας, της οικονομίας, αλλά και των εθνικών θεμάτων».

Στάθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα σε δύο νομοσχέδια:

-    Το πρώτο αναβαθμίζει από τη μία τις σπουδές, από την άλλη την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Και εξασφαλίζει ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

-    Πολύ σημαντική, επίσης, θεωρώ την παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αφαιρεί γραφειοκρατία και προσθέτει αυτοτέλεια στα μουσεία μας, στα μεγάλα, τα εμβληματικά μουσεία μας, όπως έχει ήδη εξάλλου συμβεί με το Μουσείο της Ακρόπολης. Στο εξής, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού από Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, που είναι σήμερα, μετατρέπονται σε αυτοτελείς οντότητες, πάντα υπό την εποπτεία του. Είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά, πλέον, μπορούν να χαράσσουν αυτόνομη πολιτική, διαχειριζόμενα τα ίδια πόρους αλλά και χορηγίες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top