Εργοδότες ζητούν το επίδομα των 534 ευρώ από εργαζόμενους

Αυστηρή προειδοποίηση Βρούτση: Δέχεται και ανώνυμες καταγγελίες το ΣΕΠΕ

Ο Γιάννης Βρούτσης

Αυστηρή προειδοποίηση σε εργοδότες, που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά έναντι εργαζομένων, είτε αξιώνοντας από αυτούς την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρω, είτε απαιτώντας να πάνε στη δουλειά, ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, απηύθυνε ο Γιάννης Βρούτσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Εργασίας συνέστησε στους εργοδότες, μετά την ψήφιση του χθεσινού νόμου, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν καταχρηστικές συμπεριφορές.

Όπως είπε, το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) είναι εδώ και δέχεται καταγγελίες ακόμη και ανώνυμες, τις οποίες εξετάζει ενδελεχώς. 
Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας το υπουργείο Εργασίας έχει διαθέσει 2,7 δισ. ευρώ για την στήριξη 4.600.000 πολιτών, χωρίς σε αυτό τον αριθμό να περιλαμβάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι σήμερα δόθηκαν σε 66.071 δικαιούχους 6,2 εκατ. ευρώ και σε 27.466 δικαιούχους 5,81 εκατ. ευρώ, χρήματα που αφορούν το δώρο Χριστουγέννων και τον μισθό Νοεμβρίου για το πρόγραμμα Συν- Εργασία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top