Κόντρα στη Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα και το ελληνοτουρκικό

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Στο «κάδρο» μπήκαν τα ελληνοτουρκικά με την αντιπαράθεση να χτυπάει «κόκκινο». Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κονταροχτυπήθηκαν για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Κόντρα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

«Ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε θριαμβολογούμε, ούτε κατεβάζουμε τα κεφάλια για τη Σύνοδο. Περί θριαμβολογίας είναι υπερβολές. Η Ευρώπη προχωρά με αργά βήματα. Μετά, όμως, από τις προσπάθειες τις διπλωματίας της ελληνικής, η Τουρκία ειναι σε χειρότερη θέση, πάρα τα συμφέροντα που υπάρχουν και επηρεάζουν», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Γιώργου Κατρούγκαλου, χαρακτήρισε ως «παταγώδη αποτυχία» τη Σύνοδο Κορυφής. 

«Παταγώδης αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής. Όχι μικρό βήμα μπροστά, αλλά πολλά βήματα πίσω. Ο Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει την αποτυχία, έλεγε τον Οκτώβριο ότι δόθηκαν δύο μήνες διορία στην Τουρκία. Η Τουρκία όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά αποχαλινώθηκε», ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κόντρα για τα εξοπλιστικά προγράμματα  

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.. 

«Οι εξελίξεις κραυγάζουν για τα ελληνοτουρκικά. Απορεί ο λαός για την πολίτικη σας. Πού οδηγεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε σχέση με τα θέματα εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. 

Ο υπουργός Εθνικής απάντησε λέγοντας ότι «Σε ιδανικό κόσμο δε θα υπήρχαν αυτά και θα αγοράζαμε τριαντάφυλλα για να τα προσφέρουμε τους Τούρκους. Δυστυχώς, όμως, για να προσφέρουμε το στοιχείο της αποτροπής κάνουμε αυτή την προσπάθεια με νέα εξοπλιστικά συστήματα. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος και έτσι αποτρέπεται και κάθε σχέδιο για αίμα και πόλεμο».   

Στηρίζουν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ

Θετικά είδαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση την αύξηση του προϋπολογισμού για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 5.5 δισεκατομμύρια ευρώ.  

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top