Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία για τα κρούσματα στη Δυτική Αττική

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Χαρδαλιά με τη συμμετοχή ΕΟΔΥ και αυτοδιοίκησης  

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού   

Συναγερμό προκαλεί στην Πολιτική Προστασία η μεγάλη έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Δυτική Αττική και το ενδεχόμενο να μετατραπεί μια περιοχή της πρωτεύουσας σε νέα υγειονομική «βόμβα», μετά τις περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας. 

«Ανησυχητική» είχε χαρακρηρίσει  την  κατάσταση στη Δυτική Αττική ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια. 

Κορωνοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση στη Δυτική Αττική – Πίεση στις ΜΕΘ

Για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία τηλεδιάσκεψη από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Κορωνοϊός: Οι δέκα περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα κρούσματα

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης εκτός από την  αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή ήταν και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid tests σήμερα σε 13 σημεία της χώρας

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων. Επιπλέον, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σειρά rapid test σε όλη την περιοχή, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εντατικοποίηση της ενημέρωσης προς τον πληθυσμό των εν λόγω Δήμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top