Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη για την Τουρκία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ  

Θυμήθηκε τον  διάλογο η Άγκυρα – Χωρισμένη στα δύο η Ευρώπη

Δέκα ημέρες απομένουν για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν εάν θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Ο Ερντογάν προσπαθεί να τους «προλάβει» προσποιούμενος τον καλό και συνεργάσιμο ηγέτη. Ήδη «μάζεψε» το Oruc Reis στην Αττάλεια. 

Δένδιας: Zητά από την Ευρώπη να βάλει όρια στη συμπεριφορά της Τουρκίας

Βέβαια, οι Τούρκοι δεν... απέσυραν τυχαία τώρα το ερευνητικό τους πλοίο. Προσπαθούν να δείξουν το... καλό τους πρόσωπο στους Ευρωπαίους,  ώστε να μην τους επιβάλλουν 
 
ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ Ο Χ. ΑΚΑΡ

Χαρακτηριστική η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ: «Δυστυχώς ο γείτονας μας αποφεύγει πεισματικά τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις στο θέμα και επιζητεί λύσεις διά άλλων οδών. Κάνουν λάθος».  

Ακάρ: «Η Ελλάδα να εγκαταλείψει την κακομαθημένη και εγωιστική συμπεριφορά»

ΣΥΡΙΓΟΣ ΣΤΟ STAR: ΗΠΙΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ - ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Η ΕΥΡΩΠΗ 

Μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star o βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δήλωσε: «Η τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΕ είναι οι κυρώσεις να δρομολογηθούν εις βάρος της Τουρκίας αλλά να είναι σχετικά ήπιες και να τεθούν σε σχέση με την Αμερική που έχει αλλάξει πρόεδρο. 

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΥΡΩΠΗ 

Η Ευρώπη δείχνει πάντως διχασμένη. Εκτός από εμάς και την Κύπρο: Γαλλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία αλλά και Τσεχία προτείνουν αυστηρά μέτρα κατά της Τουρκίας. 

Από την άλλη, χώρες όπως: η Ισπανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Γερμανία προτιμούν ήπιες ή ιδανικά...καθόλου κυρώσεις για την Άγκυρα,με την Ιταλία να παραμένει  αναποφάσιστη! 

«Καλό σημάδι» χαρακτήρισε την αποχώρηση του Oruc Reis η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, αλλά υπενθύμισε ότι συνεχίζονται όμως οι γεωτρήσεις στην Κύπρο, 

Η Τουρκία δε θα κριθεί βάσει μιας μόνο ανακοίνωσης, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο.   

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν κατ’ αρχάς στην παρουσίαση της έκθεσης της Ομάδας Ειδικών στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διαλογισμού «NATO 2030» με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής διάστασης της Συμμαχίας. Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν σε συνάρτηση με την εκεί Νατοϊκή Αποστολή και οι εξελίξεις ασφαλείας στην περιφέρεια της Συμμαχίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top