Πολυτεχνείο: Προκαταρκτική εξέταση για αξιόποινες πράξεις αρχηγών κομμάτων

Για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη η εισαγγελική έρευνα 

To βίντεο του δελτίου ειδήσεων του Star για την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης γιια την απαγόρευση συγκντρώσεων στην επέτειο του Πολυτεχνείου 

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη, δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Πολυτεχνείο: Στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ κατέθεσε στεφάνι ο Τσίπρας

Η εντολή δόθηκε μετά από καταγγελία του Φαήλου Κρανιδιώτη στην εισαγγελία. 

.Πολυτεχνείο: Πορεία του ΚΚΕ παρά την απαγόρευση

Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Θα πάμε στο Πολυτεχνείο, χτυπήστε μας! 

 

Προηγήθηκε καταγγελία του δικηγόρου και αρχηγού του κόμματος «Νέα Δεξιά» Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε επικρίνει την κυβέρνηση ότι έδειχνε ανοχή απέναντι κυρίως στο ΚΚΕ και τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε αφήσει αιχμές και για την εισαγγελία ότι παρακολουθούσε τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει. Είχε γράψει χαρακτηριστικά εναντίον της κυβέρνησης: «κάκιστο παράδειγμα ηγεσίας η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ» και «Υπάρχουν δυο έννομες τάξεις: Για την αριστερά και για τους άλλους». Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη έγραψε «Εκεί στην εισαγγελία, συγγνώμη για την ενόχληση, όλα καλά, πώς πάει;»

Μετά την υποβολή αναφοράς η εισαγγελία ήταν υποχρεωμενη να προχωρήσει στη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταγγελλόμενοι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης παραβίασαν τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού ή αν διέπραξαν το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοής.

Την έρευνα αναλαμβάνει να διενεργήσει, υπό την εποπτεία της εισαγγελίας πρωτοδικών, η κρατική ασφάλεια. Θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι αφού βρέθηκαν στο επίκεντρο της προκαταρκτικής εξέτασης τρεις πολιτικοί αρχηγοί, η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή, καθώς ο εισαγγελέας δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης χωρίς την άδεια του κοινοβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top