Κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ στην Aegean

Πέτσας: Κομβικός κλάδος για την οικονομία οι αερομεταφορές

Ο Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρουσίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και το σχέδιο κρατικής στήριξης της αεροπορικής εταιρείας Aegean με κεφάλαια ύψους 120 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή και των μετόχων της.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα το συνολικό ύψος της κρατικής στήριξης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 120 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ιδιωτική συμμετοχή κατά το ήμισυ της κρατικής ενίσχυσης, δηλαδή ύψους 60 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με τα 120 εκατ. ευρώ του κράτους, η οποία θα προέλθει από τους μετόχους της Aegean.

Πέτσας: Εντός των οικογενειών η εξάπλωση του ιού

Όπως σημείωσε, το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο, συγκριτικά με τη στήριξη αξίας άνω των 32 δισ. ευρώ που έχουν λάβει ή έχει δρομολογηθεί να λάβουν, έως σήμερα, αθροιστικά άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου των αερομεταφορών. 

Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει ειδικά δικαιώματα προαίρεσης (τύπου warrants), για αγορά μετοχών της εταιρείας, τα οποία θα δικαιούται να ασκήσει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε ορισμένο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας στο εάν υφίσταται ζήτημα κρατικοποίησης της εταιρείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την εταιρία εδράζεται στο γεγονός ότι οι αερομεταφορές είναι ένας κλάδος κομβικός για λειτουργία της οικονομίας, όχι μόνο για τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και επειδή «αποτελούν τα φτερά που φέρνουν τουρίστες στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top