ΚΚΕ: Όργιο βίας και αυταρχισμού της Κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο 

Η ανακοίνωση με την καταγγελία κατά της ΕΛ. ΑΣ.  

Δείτε στο video τις σκηνές έντασης μεταξύ αστυνομικών και στελεχών του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας  

Για «όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια  με στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών, λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.     

Πολυτεχνείο: Προπηλακισμό βουλευτών καταγγέλλει το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής.
    

Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Πολυτεχνείο: Δακρυγόνα και ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Δύο τραυματίες

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα». 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top