Γενικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Μετακίνηση μόνο με sms

Ανοικτά τα σχολεία - Κλειστά όλα τα καταστήματα

Γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, με ισχύ από αύριο, Τετάρτη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το lockdown θα έχει ισχύ, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, 14 ημερών.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία, όχι όμως τα καταστήματα, τα οποία θα κλείσουν. Η έξοδος των πολιτών θα γίνεται μόνο με sms, όπως στο γενικό lockdown σε όλη τη χώρα τον Μάρτιο. 

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα θα ισχύουν από αύριο σε κάθε περιοχή της χώρας

Από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Παράλληλα, αναστέλλονται οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Σε τρεις ζώνες χωρίζεται η χώρα 

Πλέον, η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες: τη ζώνη Επιτήρησης, τη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου και την Γκρι Ζώνη, στην οποία ανήκουν η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Η, δε, Μαγνησία, περνά στο «κόκκινο», και είναι ένα βήμα πριν την Γκρι Ζώνη.

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την Αττική είπε ότι εμφανίζει σταδιακή αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, όχι όμως εκθετική, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

«Δεν είναι θέμα, εάν αυτή τη στιγμή μας ανησυχεί. Παρακολουθούμε κάθε μέρα τις εξελίξεις και, αν δούμε ότι δημιουργείται πίεση, ειδικά σε μητροπολιτικές περιοχές, όπως η Αττική, θα δράσουμε γρήγορα, προληπτικά και χωρίς να φτάσει το σύστημα να δοκιμαστεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο "κόκκινο". Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και προειδοποιούμε, χτυπώντας άλλη μια φορά την καμπάνα του κινδύνου: συμπεριφορές, όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Πάτρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι απαράδεκτες», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top