Έκκληση καθηγητών σε Μητσοτάκη να ηγηθεί της μεταρρύθμισης στα ΑΕΙ

Αποφασισμένος για τομές στα πανεπιστήμια μετά την «ταμπέλα» στον πρύτανη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να ηγηθεί της μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια, με αφορμή την επίθεση, που δέχθηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, καλούν δέκα Έλληνες καθηγητές ΑΕΙ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής» και «βανδαλισμό της πρυτανείας», τονίζουν πως ήρθε η ώρα για κάτι που ζητούν εδώ και χρόνια αλλά δεν πραγματοποιείται: «τη φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και τη διαφύλαξη της ακαδημαϊκής ζωής και λειτουργίας».

Χρυσοχοΐδης: Θα επικηρυχθούν οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

«Απευθύνουμε έκκληση στον Έλληνα Πρωθυπουργό να ηγηθεί μιας νέας μεγάλης μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που θα δίνει την ευκαιρία στον Πανεπιστημιακό Καθηγητή να οικοδομήσει την ακαδημαϊκή συμβολή του του με όρους αριστείας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και ασφάλειας σε ένα Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα, ανοικτό σε προκλήσεις του μέλλοντος και στις απαιτήσεις της κοινωνίας», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων.

Οι υπογράφοντες καθηγητής είναι οι: 

Γούναρης, Βασίλης Κ.– Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Λάβδας, Κώστας – Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Λίτσας, Σπύρος – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Νίκας, Χρήστος – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πλατιάς, Αθανάσιος – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Σκιαδάς, Δημήτρης – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στεφανίδης, Κώστας – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ταρουδάκης, Μιχάλης – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τσινισιζέλης, Μιχάλης – Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Χατζηπαντελής, Θεόδωρος – Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η «οργή» Μητσοτάκη φέρνει μεγάλες αλλαγές

Ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος από την πρωτοφανή επίθεση εναντίον του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι ως κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη έμφαση στα ζητήματα της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2019, σε μια από τις πρώτες του ενέργειες ως Πρωθυπουργός, έσπευσε να ψηφίσει το νόμο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με την πρότερη μορφή του.

Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε τόσο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσο και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ήδη, τα μηνύματα για αποφασιστική αντιμετώπιση του περιστατικού, αλλά και ανάλογων φαινομένων, είναι σαφή. Οι δράστες της ενέργειας επικηρύχθηκαν με 100.000 ευρώ από την Αστυνομία, σε μία άκρως συμβολική πράξη.

Σήμερα, εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα έχει στις 16.00 τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος για τομές στο θέμα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top