Κικίλιας: Η επιπολαιότητα των λίγων βάζει σε κίνδυνο τους πολλούς

«Υπάρχει υπό εξέταση η επέκταση των περιορισμών και σε άλλες περιοχές»

«Η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολλών», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την τεράστια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Η συνολική συνισταμένη της προσπάθειάς μας θα δείξει πόσο θα αντέξει το σύστημα, η χώρα, σε μια τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας που μαστίζει όλο τον πλανήτη», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Υγείας.

Γεωργιάδης: Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η αποφυγή ενός νέου lockdown

Όπως είπε, η Πολιτεία  και οι επιστήμονες παίρνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και «πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς σε περιόδους κρίσης».

Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν και νέα μέτρα, είπε: «Ανακοινώθηκαν ήδη μέτρα οριζόντια τοπικά για τις κόκκινες περιοχές. Υπάρχει υπό εξέταση η επέκταση των περιορισμών και σε άλλες περιοχές. Δεν θα ήθελα να προτρέξω. Οι ανακοινώσεις γίνονται όταν πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Κικίίας απηύθυνε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και όσων πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, καλώντας τους να είναι πολύ πιο προσεκτικοί πλέον, καθώς είναι αυτοί που κινδυνεύουν πιο πολλοί από τον ιό.

«Η μάσκα είναι αυτη τη στιγμή η προστασία μας, πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top