Γιατί μας στηρίζει τώρα η Μόσχα – Τι ζητάμε και τι μας ζητάει   

Το διπλωματικό τείχος που χτίζει η Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα  

Η Αθήνα χτίζει διπλωματικό τείχος απέναντι στην Άγκυρα. Μετά από τέσσερα χρόνια ήρθε στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Δένδιας σε Λαβρόφ: Γραφείο ταξιδιών για τζιχαντιστές η Τουρκία!

O Ρώσος ΥΠΕΞ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας -στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- πως η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα. 

Μητσοτάκης στον Λαβρόφ: Ταραξίας η Τουρκία, καταπατά τη νομιμότητα  

H  Κατερίνα Τσαμούρη εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πού οφείλεται η στήριξη της Μόσχας.

Όπως ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star η ξαφνική στήριξη των Ρώσων σίγουρα δεν είναι τυχαία. Πρώτα απ' όλα θέλουν πρόσβαση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μπορούμε να τους τη  «δώσουμε»; Όχι είναι η απάντηση. Κι αυτό γιατί έχουμε ήδη συμφωνία με τους Αμερικάνους. 

Και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ είδε ο Λαβρόφ στην Αθήνα!

Zητούν όμως και μια μετριοπαθή φωνή στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους στηρίζει. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Άλλωστε αυτόν τον δρόμο ακολουθεί και  η Γαλλία. 

Τέλος, για τους Ρώσους είναι και μια καλή ευκαιρία να "τραβήξουν" το αυτί στον Σουλτάνο, λόγω της σύγκρουσης στον Καύκασο. Άλλωστε ο Ερντογάν έχει δείξει ότι υπολογίζει μόνο τον Πούτιν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top