Κικίλιας: Υπάρχουν κι άλλα όπλα εκτός από το lockdown

Εμβόλια: Πρώτα θα εμβολιαστούν υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες

«Υπάρχουν ακόμη αρκετά όπλα στη φαρέτρα της πολιτείας», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, για το ενδεχόμενος ενός νέου καθολικού lockdown.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε τα νέα μέτρα λελογισμένα και ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Κορωνοϊός: Μάσκα παντού και νυχτερινό lockdown σε 19 περιοχές

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τα μέτρα δεν εφαρμόζονται οριζόντια σε όλη τη χώρα, είπε ότι η κυβέρνηση έχει να προσμετρήσει την κοινωνία και τους ανθρώπους, που αγωνιούν, και παράλληλα να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων.

Ο κ. Κικίλιας είπε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και αυτός είναι ο λόγος, που απαιτείται μια σημαντική προσπάθεια από όλους, έως ότου η επιστήμη βοηθήσει την κατάσταση με ένα εμβόλιο, κάτι «που δεν είναι μακριά».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες που «τρέχουν» εμβόλια για τον κορωνοϊό και βρίσκονται στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, καλά νέα θα μπορουσαν να υπάρχουν στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης.

Επεσήμανε ότι οι πρώτες δόσεις εμβολίων θα παραδοθούν την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ καθώς υπάρχει συμφωνία να μοιραστούν τα εμβόλια βάση αλγορίθμου ανάλογα με τον αριθμό κατοίκων ανά χώρα.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top