Το νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Ο στόχος του πρωθυπουργού και οι περιοχές που προβληματίζουν το Μαξίμου 

Δείτε στο video τι είπε ο πρωθυπoυργός στους περιφερειάρχες.   


Στη στενότερη συνεργασία με τους πολίτες αποσκοπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μήνυμα («διάγγελμα»)  που θα απευθύνει στις 7 μ.μ. σήμερα στους πολίτες για τον κορωνοϊό και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει διάρκεια 10 λεπτών. 


Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα

Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει την ανάγκη να τεθεί σε έλεγχο ο ρυθμός αύξησης του κορωνοϊού και ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μας θα έρθει εκ των πραγμάτων αντιμέτωπη με τη ανάγκη λήψης ακόμη σκληρότερων μέτρων,  με τις συνέπειες που θα επιφέρει κάτι τέτοιο στην ήδη επιβαρυμένη οικονομία.  Το τηλεοπτικό του μήνυμα συνεπώς είναι εκ των πραγμάτων μία τελευταία προειδοποίηση.     

Μητσοτάκης: Θέλει να μείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Η κυβέρνηση έχει αποφαίσει άλλωστε να ανακοινώσει μια σειρά νέων μέτρων, όπως:       

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 π.μ. έως τις 5 π.μ. (δηλαδή μία ώρα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης). 
  • Μάσκες παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 
  • Αύξηση περιπολιών σε πλατείες και άλλους χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες.  

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και άλλα μέτρα ή κάποια από αυτά να τροποποιηθούν την τελευταία στιγμή, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.    

Ο πρωθυπουργός ζήτησε προηγουμένως την στενότερη συνεργασία και τον πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς στην επιλογή για περισσότερο στοχευμένα μέτρα ανά περιφερειακή ενότητα, η ομαλή συνεννόηση είναι εκ των ουκ άνευ για να μπορέσει να  υπάρξει αποτέλεσμα.      

Οι περιοχές που προβληματίζουν περισσότερο της κυβέρνηση είναι αυτή τη στιγμή οι δύο μεγαλύτερες της χώρας, Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης Καστοριά, Γιάννενα, Κοζάνη, Σέρρες, Βοιωτία, με εστίες έξαρσης του κορωνοϊού να υπάρχουν σε αρκετές άλλες περιοχές. 

Χαρδαλιάς: Lockdown στην Καστοριά – Να μην πάει χαμένη η προσπάθεια  

Αυτό που  θέλει πάση θυσία να προλάβει ο κ. Μητσοτάκης είναι την έξαρση της γρίπης, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του χειμώνα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν ήδη ένα μεγάλο γρίφο, λόγω των συναθροίσεων που συνεπάγεται η εορταστική περίοδος,  και τα σενάρια τίθενται ήδη επί τάπητος, αλλά  στην κυβέρνηση δεν προτρέχουν και παραπέμπουν στη συνεχή επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων. Στην κυβέρνηση εξακολουθούν να ελπίζουν όμως ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τότε για αναστροφή της κατάστασης και περιορισμό των ημερήσιων κρουσμάτων σε λιγότερα από 200 - 300 ημερησίως, εφόσον υπάρξει συνεργασία των πολιτών.   

Α.Δ.            
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top