Μητσοτάκης: Θέλει να μείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Νέα μέτρα θα ανοικοινώσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα

Τηλεδιάσκεψη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας μια «εικόνα» των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει κατά το σημερινό του διάγγελμα. Είπε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αφήσει ανοιχτό το λιανεμπόριο στις περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 4.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στους περιφερειάρχες ότι πρέπει να αποφευχθούν τα μέτρα που θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο και σημείωσε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στους νέους, την κινητικότητα και τη διασκέδαση τις βραδινές ώρες, αλλά και στα γηροκομεία.

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα

Παράλληλα, ζήτησε στενότερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στη συνολική προσπάθεια να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα μέτρα δουλεύουν αρκεί να εφαρμόζονται».

Σωτήρης Τσιόρδας: Κανένας εφησυχασμός

Αμέσως μετά έγινε αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και της κατάστασης του Συστήματος Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στην παρουσίαση τονίστηκε ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34. Όπως σημειώθηκε, η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας.  

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

 

Από την πλευρά των Περιφερειαρχών ζητήθηκε  να λαμβάνουν κι αυτοί την πλήρη ενημέρωση που παρουσιάστηκε σήμερα και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια για την ταχύτερη προμήθεια υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top