Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα

Με ντουντούκες στις πλατείες η αστυνομία

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις 21/10

Τα 1.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε δύο μέρες έχουν σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές. Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα απευθύνει διάγγελμα, ενώ στην επιχείρηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού μπαίνει και η ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα 

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να απευθύνει διάγγελμα στις 19:00 το απόγευμα, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκει συνάντησης που είχαν το πρωί. 

Όπως είπε το δεύτερο κύμα έχει έρθει και στη χώρα μας και πρόσθεσε: «Θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω που βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε».

Τόνισε ακόμα πως «λίγοι, παραβιάζουν τα μέτρα και έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορωνοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε όσοι δεν τηρούν τα μέτρα θα τιμωρούνται παραδειγματικά.

«Είναι συνειδητή και προσχεδιασμένη η παραβίαση των μέτρων, που γίνεται με οργάνωση πάρτι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος με πελάτες ορθίους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων και της χωρητικότητας, ή σε χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Η τιμωρία αυτών θα είναι παραδειγματική. Γιατί η εφήμερη χαρά λίγων, όταν γίνεται εστία διασποράς, μετατρέπεται σε συλλογική θλίψη», είπε.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον συνωστισμό στις πλατείες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί να ξεχυθούν σε δρόμους και πλατείες και θα επιβλέπουν αν τηρούνται τα μέτρα ή όχι. 

Θεσσαλονίκη: Η μάχη της πλατείας συνεχίζεται– «Απομακρυνθείτε από τον χώρο»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί θα πηγαίνουν σε πλατείες και ανοιχτούς δημόσιους χώρους και με ντουντούκες και μεγάφωνα θα καλούν τους συγκεντρωμένους εκεί να διαλυθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Σε δεύτερη φάση, θα προχωρούν σε προληπτική κατάληψη παρουσίας στις πλατείες. Αυτό σημαίνει ότι θα καταλαμβάνουν με στατικές δυνάμεις περισσότερο χώρο από τους πολίτες, ώστε να τους εξαναγκάσουν να απομακρυνθούν. 

Κορωνοϊός: Έρχεται μάσκα παντού και νυχτερινό lockdown

Αυξημένες περιπολίες στις «κόκκινες» περιοχές 

Σε περίπτωση που κάποιοι αντιδράσουν, τότε θα επιβάλλονται πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ για συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων και προσαγωγές, όπου κριθεί αναγκαίο. Αν κριθεί μάλιστα απαραίτητο, θα υπάρχει και απώθηση με ήπια μέσα. 

Αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες σε τρεις ή και τέσσερις «κόκκινες» περιοχές από το πρωί έως το βράδυ, αλλά και εντατικούς ελέγχους με μεικτά κλιμάκια σε καταστήματα, για την τήρηση του ωραρίου. 

Κορωνοϊός: Έφτασαν τα 865 τα κρούσματα - 331 στην Αττική!

Μια πρώτη γεύση για την εντονότερη αστυνομική παρουσία στις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων, όπου είναι πιο μεγάλη η διασπορά κορωνοϊού, έδωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη. 

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη, σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτόν τον μεγάλο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί με τις δράσεις της και την ευθύνη των πολιτών της να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό», είπε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει «καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας», αλλά και πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων», δήλωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top