Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη: Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα - ταραξίας

Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το πρωί. Κατά την τακτική τους συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις μετά την τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο.

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη βλέπει πλέον ποιος είναι ο ταραχοποιός της γειτονιάς

Όπως είπε ο Κ.Μητσοτάκης κατά την τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, στους κανόνες καλής γειτονίας και στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δε θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού, προχωρά σε προκλητικές ενέργειες και απομονώνεται όλο και περισσότερο διεθνώς.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Είπε ακόμη, ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα τον Νοέμβριο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

«Πράγματι η Ελλάδα όχι μόνο το δηλώνει αλλά και στην πράξη το αποδεικνύει, ότι έχει ακολουθήσει σταθερά την οδό της διεθνούς νομιμότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής» απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι η «μοναδική γειτονική χώρα που τόσο έντονα ακολουθεί τον ρόλο του ταραξία». Η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε πως πρέπει και στην Ευρώπη να επικρατήσει η αρχή της αλληλεγγύης για τα κράτη μέλη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top