Διπλωματικό ματ σε τρεις κινήσεις από τον Δένδια στην Άγκυρα!  

Επιστολή σε Μπορέλ, εμπάργκο όπλων και μπλόκο στην Τουρκία στα Τίρανα

Αλλεπάλληλες κινήσεις - ματ από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια απέναντι στην Άγκυρα και στις τουρκικές προκλήσεις μέσα σε μία μόλις ημέρα!  

Καταρχήν ο κ. Δένδιας ζήτησε αναστολή της τελωνειακής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σε  μια κίνηση με μεγάλες συνέπειες εις βάρος της εύθραστης τουρκικής οικονομίας. 

Αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ – Τουρκίας ζητά η Ελλάδα  

Με επιστολή που έστειλε ο Νίκος Δένδιας στον Ύπατο Εκπρόσωπο  Mπορέλ, ζητά  από την Ευρώπη να στερήσει το οξυγόνο του ευρώ από την Τουρκία. Αν γίνει αυτό, θα αυξηθούν οι δασμοί στις τουρκικές εξαγωγές κι άρα θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικές, ενώ  θα αυξηθούν οι τιμές των ευρωπαϊκών προϊόντων στην Τουρκία. Σε αυτήν την περίπτωση οι πολίτες θα αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά χρήματα για προϊόντα που τώρα  αγοράζουν σε "χαμηλές" τιμές. Λόγος για τον οποίο εδώ και  χρόνια ζητούν επέκταση της τελωνειακής ένωσης ΚΑΙ τα για αγροτικά προϊόντα!

Διαβάστε την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών στον Μπορέλ:  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΝΔΙΑ

Δεν ήταν όμως η  μοναδική κίνηση του Έλληνα ΥΠΕΞ εις βάρος της Άγκυρας μέσα σε μία ημέρα. 

Ο κ. Δένδιας ζήτησε την επιβολή  εμπάργκο όπλων από τη Γερμανία (αλλά και από Ιταλία – Ισπανία ουσιαστικά) αυξάνοντας τη διπλωματική πίεση και σε εταίρους στην ΕΕ που διατηρούν σχέσεις με την Άγκυρα παρά τις προκλήσεις της.   

Επιστολή Δένδια σε Γερμανία: Μη δώσετε φρεγάτες και υποβρύχια σε Τουρκία

 Προχώρησε επίσης σε μια ακόμη κίνηση με γειτονική χώρα (την οποία μάλιστα «φλερτάριζε» η Τουρκία), την Αλβανία, με την οποία συμφώνησε για την προσφυγή στη Χάγη για την επίλυση του ζητήματος της ΑΟΖ. Όπως είναι προφανές ο Έλληνας Υπουργός αξιοποίησε το δίλημμα «ΕΕ ή Τουρκία» της γειτονικής μας χώρας, η οποία προφανώς επέλεξε την ευρωπαϊκή της προοπτική.  

      Στη Χάγη για την ΑΟΖ Ελλάδα και Αλβανία  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top