Πορεία Oruc Reis: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες στο Αιγαίο  

Προς το Καστελόριζο πάλι το τουρκικό ερευνητικό  

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι την υβριδική επίθεση εναντίον της Ελλάδας με το Oruc Reis να έχει πλησιάσει «απειλητικά» τα χωρικά μας ύδατα.  

Ξεμπροστιάζει παντού το ελληνικό ΥΠΕΞ την Τουρκία με εντολή Δένδια     

Πριν λίγη ώρα με μια περίεργη δήλωσή του ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, αποκάλυψε ότι τα ερευνητικά τους πλοία εντόπισαν ροές αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, σύντομα το Oruc Reis ενδέχεται να "παντρευτεί" με κάποιο γεωτρύπανο. 

Πλησιάζει στα όρια της παράνομης Navtex το Oruc Reis

Όπως μετέδωσε ο αμυντικός συντάκτης του Sτar Κώστας Συμεωνίδης από το Πεντάγωνο, ως το πρωί της Τρίτης θα έχουν ξεκαθαρίσει οι προθέσεις της Άγκυρας, καθώς  το τουρκικό ερευνητικό στις 3 το μεσημέρι  έστριψε πάλι προς το Καστελόριζο με πορεία βορειοανατολική . 

Ισχυρή δύναμη του ελληνικού Στόλου  παρακολουθεί στενά  και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. Αν η απειλή του Ντονμέζ βέβαια γίνει πράξη τότε η θερμοκρασία στην εσχατιά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα ανέβει επικίνδυνα.

Νέα τουρκική πρόκληση: Διεκδικεί το μισό Αιγαίο με χάρτη

ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 

Το Πολεμικό μας Ναυτικό αναλαμβάνει  μια ακόμα δύσκολη  αλλά και τιμητική αποστολή, αφού για 6 μήνες αναλαμβάνει τη διοίκηση της ναυτικής επιχείρησης "ΕΙΡΗΝΗ" για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Αυτήν την περίοδο το ελληνικό πλοίο που πλέει στην περιοχή είναι η φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ", ο Κυβερνήτης της οποίας θα έχει τη διοίκηση της πολύ σημαντικής αυτής επιχείρησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top