Παρενόχληση κυβερνητικού αεροσκάφους: Διάβημα διαμαρτυρίας σε Τουρκία

Για τεχνικό λάθος μιλούν οι Τούρκοι

Εντολή να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας δόθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, από τη Βαγδάτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η Τουρκία κράτησε 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, όταν οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια υπερπτήσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος, που επέβαινε ο κ. Δένδιας, αν και νωρίτερα είχαν εγκρίνει την άδεια υπερπτήσης.

Ως αποτέλεσμα, το κυβερνητικό αεροσκάφος έκανε κύκλους επί 20 λεπτά, με τους κυβερνήτες του να ειδοποιούν πως πιθανόν να υπάρξει θέμα με τα καύσιμα.

Πέτσας: Αντί της πρόσκλησης, είχαμε πρόκληση από Τουρκία

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο καιρό η Άγκυρα αθετεί τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είχε δεσμευτεί να προτείνει ημερομηνία για τη διεξαγωγή των διερευνητικών επαφών. Όμως αντί της πρόσκλησης, είχαμε πρόκληση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας το περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο κ Δένδιας.

Ο κ. Πέτσας διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος σε καθεστώς εκβιασμών και επανέλαβε πως με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, δεν πρόκειται να διεξαχθούν διερευνητικές συνομιλίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top