Χαρδαλιάς: Μάσκα και στα εστιατόρια όσο δεν τρώμε!

Τα νέα όρια πληρότητας για τα θεάματα, εστίαση, γυμναστήρια

Ακόμα και στην εστίαση θα πρέπει να φορούν μάσκα οι θαμώνες, όπως δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς

Νέα αύξηση κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 408 νέα - 170 στην Αττική

Όπως ανέφερε για   τα εστιατόρια «είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους του χώρους και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι».

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν και καθόμαστε στο τραπέζι για να δειπνήσουμε, αλλά όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο και ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει η μάσκα αν χρησιμοποιείται. 

Πιερρακάκης: Ο χάρτης με τα μέτρα ανάλογα με τα χρώματα

Αναλυτικά τα επιακιροποιημένα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής 

 

  • Yποχρεωτική η χρήση μάσκας σε  χώρους εργασίας και εξωτερικούς με συγχρωτισμού σε όλη τη χώρα.
  • Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από 01:00 έως 05:00 στο επίπεδό 1, από 12:30 έως 05:00 στο επίπεδο 2, από 00:00 έως 05:00 στο επίπεδο 3.
  • Το ανώτατο όριο για τις συναθροίσεις είναι  στο επίπεδο 1 τα 100 άτομα, στο επίπεδο 2 τα 50 άτομα, στο επίπεδο 3 τα 9 άτομα.
  • Αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών σε συνέδρια, χώρους λατρείας, μουσεία.
  •  Όρια πληρότητας σε θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.
  • ) Όρια πληρότητας σε εστίαση 80% στο επίπεδο 1, 65% στο επίπεδο 2, 50% στο επίπεδο 3.
  •  Χρήση μάσκας σε γυμναστήρια για προσωπικό και αθλούμενους. Χρήση μάσκας υποχρεωτική για χώρους υποδοχής, αναμονής και αποδυτήρια, καθώς και στα ομαδικά μαθήματα , στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των δύο μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πάντως ότι δε χρειάζονται άλλα μέτρα αρκεί να τηρούνται αυτά που έχουν εξαγγελθεί.        

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top